2 Haziran 2013 Pazar

Geçmiş Yıllara Ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporları



Assitej Türkiye Merkezi Geçmiş Yıllara Ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlarını aşağıdan okuyabilirsiniz. 2005 yılından beri yapılan tüm çalışmalar hakkında detaylı faaliyet raporları belgelendirilmiştir.


Mart 2009-Mart 2011 Faaliyet Raporu

ASSITEJ-Türkiye Merkezi etkinliklerini, TEPAV (Türkiye Ekonomik ve Politik Araştırmalar Vakfı) içinde kullanımına verilen ofiste sürdürmeye devam etti.

Bu dönem içinde Merkezimiz; yurt içi ve dışında ulusal ve uluslarararası çocuk gençlik tiyatrosu festivallerine gözlemci ve düzenleyici olarak katılmaya devam etmiş; çocuk-gençlik tiyatrosu konulu seminer, atölye çalışması gibi etkinlikleri düzenlemiş, bu konudaki farklı projeler içinde yer almaya devam etmiştir.

Söz konusu çalışmalardan bazıları şöyle sıralanabilir:

Festivaller;

1. 2009 ve 2010 yıllarında Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyaroları Festivalleri Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile birlikte organize edilmiştir.

2. 2009 ve 2010 yıllarında Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivallerinde danışman olarak yer almış ve AMECYT Ortadoğu Çocuk ve gençlik Tiyatroları sanatçıları Birliği buluşmasına ev sahipliği yapan festival çerçevesinde birlik toplantılarını gerçekleştirmiştir.

3. Assitej Türkiye Merkezi’ni temsilen Genel Sekreterimiz M. Nurkut İlhan söz konusu dönem içinde düzenlenen 1, ve 2.Mardin Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne etkin olarak katılmış, organizasyonda yer almıştır. (Ancak ne kendi ismi ne de Merkezimizin adı festivale ilişkin hiç bir belgede yer almamıştır.)

4. M. Nurkut İlhan ve yönetim kurulu üyemiz Yücel Turgut, 2009 ve 2010 yıllarında Ordu,Lüleburgaz ve Alaçatı’da düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivallerine Merkezimizi temsilen gözlemci olarak katılmışlardır.

5. 15-22 Nisan 2009 tarihinde Danimarka 39. Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali’ne Merkezimizi temsilen çağrılan Tülin Sağlam, festival çerçevesinde Assitej merkezleri arasında yapılabilecek muhtemel ortak çalışmalara ilişkin toplantılara ve 2011 Assitej Genel Kurul ve Dünya Festivali’ne ilişkin ön toplantılara katılmıştır.

6. Birliğimiz üyesi Bülent Sezgin, 16-20 Mart 2010 tarihleri arasında Galler Aberystwyth’de düzenlenen Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline Merkezimizi temsilen katılmıştır.

7. Merkezimizi temsilen üyemiz Suna Turgut, 40. Danimarka Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali’ne gözlemci olarak katılmıştır.

8. Üyelerimiz Nihal Kuyumcu, Hicran Çalı Polacanlı ve Beril Boz, Assitej Türkiye Merkezi’ni temsilen 5-8 Mayıs 2010 tarihleri arasında İsveç’in Lund şehrinde düzenlenen Ulusal Çocuk Performansları Bienali BIBU’ya katılmış, kültürlerarasılık ve çocuk ve gençlik tiyatrolarında uluslararası işbirliği konulu seminerde konuşmacı olarak yer almışlardır.

Diğer Etkinlikler;
9. Ankara Valiliği İl Özel İdaresi tarafından, sivil toplum örgütlerinin projelerine destek vermek amacıyla oluşturulan komisyona Merkezimizi temsilen Tülin Sağlam ve Nurkut İlhan katılmışlardır.

10.2009 ve 2010 yıllarında 20 Mart etkinlikleri DTCF Tiyatro Bölümü, Mavi Sahne ve Assitej Türkiye Merkezi işbirliğince gerçekleştirilmiştir.

11.5-9 Ekim 2009 tarihlerinde İsveç ve Türkiye Assitej Merkezleri işbirliğince Ankara’da Bernt Höglunt ve Lena Lindell tarafından Çocuklar İçin Performans konulu bir atölye çalışması gerçekleştirilmiştir.

12.Assitej Türkiye merkezi adına 2.Başkanımız Haluk YÜCE ve Genel Sekreterimiz M.Nurkut İLHAN tiyatroda meslek birliği oluşumu, devlet yardımında temsilci olarak yer alma, yurt dışı tecrübe edinme ve projeler  konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Danışmanı Hamdi TURŞUCU ile görüşmüştür

13.Assitej Türkiye Merkezi Facebook sayfası Genel Sekreterimiz M.Nurkut İlhan tarafından açılmıştır.

14.2010 yılı Devlet Tiyatroları Koordinasyon toplantısına merkezimizi temsilen M.Nurkut İlhan katılmış ve bir sunum yapmıştır.

15.Uluslararası Assitej Yönetim Kurulu’nun Temmuz 2010’da Ruanda’da gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısına Tülin sağlam,  Uluslararsı Assitej Ödül Jüri’sinde yer almak üzere davet edilmiş ve söz konusu toplantılarda 2011 yılında düzenlenecek 17. Dünya kongresi sırasında Assitej tarafından verilacek büyük ödülü kazanan belirlenmiştir.

16.Merkezimiz üyesi olan topluluklardan Tiyatro TEM; 20-29 Mayıs 2011 tarihlerinde Kopenhag-Malmö kentlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Assitej 17.Dünya Kongresi ve Festivali’ne Nasıl Anlatsak Şunu isimli oyunlarıyla davet edilmişlerdir. Bu ülkemiz açısından bir ilktir.

17.20-29 Mayıs 2011 tarihlerinde Kopenhag-Malmö kentlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Assitej 17.Dünya Kongresi ve Festivali’ne Merkezimizin 3 kişilik bir delegasyonla katılma talebi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafınca olumlu karşılanmıştır. Bu da merkezimiz açısından bir ilktir.

18.Assitej şemsiyesi altında kurulan ve Tülin Sağlam’ın da kurucu üyesi ve halen yönetim kurulu üyesi olduğu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Araştırma Ağı (ITYARN), 17. Kongre çerçevesinde 2. Uluslararası Konferansını düzenleyecektir. 20 Mayıs günü gerçekleştirilecek konferansa Tülin sağlam, merkezimizi temsilen,Çocuk-Gençlik Tiyatrosu, Kültür ve Toplum konulu bir sunum yapmak üzere davet edilmiştir.

19.Merkezimiz, Türkiye’de Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu ilgililerini bir araya getirecek ve sorunlara somut çözüm önerileri üretilecek bir çalıştay yapmayı planlamış, bunu Ankara Kalkınma Ajansı’na sunulacak bir proje olarak hazırlamış ama ne yazık ki gerekli desteği alamamıştır. Ancak bu süreçte gerek proje hazırlamak gerekse soruları saptamak konusunda oldukça yoğun ve disiplinli bir çalışma yapıldığından, mevcut proje, başka kaynaklardan destekle çok kısa bir sürede hayata geçirilebilecek duruma getirilmiştir.

Mart 2009-Mart 2011 Yönetim Kurulu
Doç.Dr. Tülin SAĞLAM           
Haluk YÜCE            
Mehmet Nurkut İLHAN
Elif TEMUÇİN       
Yücel TURGUT         
Şafak ÖZEN      
Sibel TATLICAN

ASSITEJ Türkiye Merkezi Faaliyet Raporu 2007-2009 

1.  Sonunda ASSITEJ-Türkiye Merkezi 2007 yılı içinde kendi mekanına kavuştu ve 12. Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali hazırlıklarını bu yeni mekanında gerçekleştirdi. Ankara'nın Söğütözü semtinde TEPAV (Türkiye Ekonomik ve Politik Araştırmalar Vakfı) içinde ayrı girişi olan bir mekana Erdal Sağlam'ın desteği sayesinde sahip olduk. 

2. Yeni mekanımızın açılışına Almanya'dan konuk olarak Türkiye'de bulunan yazar Anja Tuckerman da katıldı ve Almanya'daki Çocuk ve Gençlik Tiyatroları üzerine bir konuşma yaptı. Anja Tuckerman’ın ingilizce olarak yaptığı sunumu Beliz Güçbilmez tarafından Türkçeye çevrildi. Söyleşinin ardında kokteyl verildi.

3. 15-22 Nisan 2007 tarihleri arasında Danimarka'da düzenlenen 37. Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ne Merkezimizi temsilen Ayşe Selen ve Tülin Sağlam katılmışlardır.

4. 29 Mayıs-3 Haziran 2007 tarihlerinde Düsseldorf'ta Assitej Almanya Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Yönetmenler Semineri'ne ülkemizi temsilen Eftal Gülbudak katılmıştır.

5. Uluslararasi Assitej, 2007 yılı için yaptigimiz basvuruyu inceleyerek, her yil düzenlemekte oldugumuz Bursa Uluslararasi Çocuk ve Gençlik Tiyatrolari Festivali'ni, Assitej Uluslararasi Festivali olarak kabul etmistir. Bu gelisme www.assitej. org adresinden duyurulmustur.

6. Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu alanında, ulusal ve uluslararası bir buluşma olması amaçlanan Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nin on ikincisi yine Bursa Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı İktisadi İşletmesi ve ASSITEJ ( Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği ) Türkiye Merkezi'nin işbirliği ile, 16 - 21 Ekim 2007 tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirildi. Uluslararası ASSITEJ Yönetim Kurulu toplantısı da festival kapsamında ilk kez Türkiye’de gerçekleştirildi.

7. 20  Mart 2008 tarihinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü ve Assitej Türkiye Merkezi işbirliği ile ''20 Mart Uluslararası Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü'' çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirildi.

8. Assitej Türkiye Merkezi önderliğinde başlatılan Ortadoğu  Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Sanatçıları Birliği çalışmaları ilk meyvesini verdi ve AMECYT adlı bir birlik, Mart 2007’de Türkiye, İsrail, Filistin, Suriye ve Lübnan’dan gelen sanatçıların katılımıyla kuruldu.Bu toplantılara 3. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ev sahipliği yaptı.

9. Lüleburgaz Uçan Eller Kuklaevi, tarafından Çorlu, Edirne, Kırklareli Belediyeleri ile Lüleburgaz Kaymakamlığı ve Kırklareli Valiliği’nin desteği ile 1-7 Nisan 2008 tarihinde düzenlenen 1. Uluslararası Trakya Kukla Festivali’ne yönetim kurulu üyelerimiz Nurkut İlhan ve Yücel Turgut katılmışlardır.

10. Assitej Türkiye Merkezi yönetim kurulu üyesi Elif Temuçin, 22-26 Nisan 2008 tarihleri arasında, Theatre Epicentre, ASSITEJ Hırvatistan ve Hırvatistan Goethe Enstitüsü ortaklığında gerçekleştirilen Oyun Yazarları Forumuna katıldı.

11. Assitej Türkiye Merkezi Başkanı Tülin Sağlam, 9-18 Mayis tarihleri arasinda Avusturalya' nin Adelaide sehrinde gerçekleştirirlen Uluslararasi Assitej, 16. Dünya Kongresi, Genel Kurulu ve Dünya Festivaline katıldı.  Türkiye Merkezi'ni temsilen katıldığı Genel Kurul'da altı yıldır sürdürdüğü uluslararası Assitej Yönetim Kurulu üyeliğini sonlandırdı ve seçimlerde aday olmadı.

12. 2-8 Haziran 2008 tarihlerinde Ordu Belediyesi ve TOBAV işbirliği ile düzenlenen 4. Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’ne Birliğimizi temsilen yönetim kurulu üyemiz Nurkut İlhan katılmıştır.

13. TOBAV ile Alaçatı Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen 14. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 30 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmiş ve Festivale birliğimizi temsilen Yücel Turgut katılmıştır.

14. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Tiyatro Birimi Üyesi ve Biliğimiz üyesi Bülent Sezgin, 13-18 Ekim 2008 tarihleri arasında, Assitej Türkiye Merkezi aracılığıyla, Hırvatistan'ın Medimurje bölgesi Cakovec kentinde gerçekleştirilen 2. Epifest Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği yönetmenler seminerine katıldı.

 15. Assitej Türkiye Merkezi yönetim kurulu üyesi Beliz Güçbilmez, 13-19 Ekim 2008 tarihleri arasında Hırvatistan  Cakovec’de gerçekleştirilen 11. ASSITEJ Hırvatistan Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali, Uluslararası ASSITEJ yönetim kurulu toplantısı ve 2. Epifest buluşması’nı içeren buluşmaya katıldı.



 18. Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu alanında, ulusal ve uluslararası bir buluşma olması amaçlanan Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nin on üçüncüsü yine Bursa Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı İktisadi İşletmesi ve ASSITEJ ( Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği ) Türkiye Merkezi'nin işbirliği ile, 11 - 17 Ekim 2008 tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirildi.

19. Assitej Danimarka, Sırbistan ve Türkiye Uluslararası Ortak Projesi “Miracle” (Mucize) adlı proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile Danimarka Teatergruppen Batida ve Sırbistan Pozoriste Bosko Buha Tiyatrosu ortaklığı ile gerçekleştirildi . Üç aşamalı projenin ilk aşaması 12-25 Ekim tarihleri arasında Danimarka’da  başladı. Projenin ikinci aşaması 30 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirirldi. Projenin son aşaması ise 18 Ocak-5 Şubat 2009 tarihlerinde Sırbistan’da Belgrat’ta oyunun premiyeri ile birlikte gerçekleşti. Nisan ayında ise Danimarka ve  Türkiye’de  prömiyer yapması planlanan  bu oyun, ortak ülkelerde farklı aralıklarla seyirci karşısına çıkmaya devam edecektir.

20. Assitej Türkiye Merkezi aracılığıyla  Danimarka Patrasket Tiyatrosu yönetmenlerinden Dirck Backer, Mardin'e  gelmiş ve Figürsüzler Tiyatrosu oyuncularıyla 24-30 Ağustos 2008 tarihleri arasında bir atölye çalışması yapmıştır.  

21. 10-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen 4. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne Assitej Türkiye Merkezi danışmanlık yapmıştır. 

22. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivali, geçen sene olduğu gibi bu yıl da ASSITEJ Türkiye Merkezi ile birlikte organize edilen, Ortadoğu  Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Sanatçıları Birliği (AMECYT) buluşmasına ev sahipliği yapmıştır. 12-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen bu yılki toplantılar sonucunda bir çok ortak çalışma yapma kararı alınmıştır.

23. İki yılda bir Almanya Assitej Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Yönetmenler Semineri'ne ülkemizi temsilen bu kez üyemiz Çetin Sarıkartal katılacaktır. 

24. Assitej Türkiye Merkezi Şubat 2009’da e-bülten çıkarmaya başlamıştır. E- bülten’in ikinci sayısı 4 Mart tarihinde üyelerimize gönderilmiştir. Bültende 20 Mart 2009 etkinlik takvimi de yer almaktadır.

2006 YILI ETKİNLİKLERİ
·         Assitej Türkiye Merkezi’nin  04 - 05 Şubat 2006 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen  Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı,
·         ASSITEJ (Uluslararası Gençlik ve Çocuk Tiyatroları Birliği) Türkiye Merkezi 4-5 Şubat tarihlerinde İstanbul'da ASSITEJ-Türkiye genişletilmiş yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli'nden gelen üyelerle yapılan toplantıya Shaman Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. 2 gün süren toplantılarda ilk gün konuyla ilgili sunum ve konuşmaların ardından genel değerlendirme yapılarak "Gençlik Tiyatroları", "Çocuk Oyunları Eleştirmenliği" , "Çocuk Tiyatrosu Ve Kurumsal İlişkiler" ve "Yayın" komisyonları belirlendi. İkinci gün komisyonlar bağımsız çalışmalarını gerçekleştirip günün sonunda alınan kararlar kurula sunuldu ve genel görüşmeye açılarak kesinleştirildi.  Komisyonlar aşağıdaki gibi belirlendi:
 1. Eleştiri Komisyonu
1-         Nihal Kuyumcu (Komisyon Başk.)
2-         Erbil Göktaş
3-         Sema Göktaş
4-         Ümran İnceoğlu
5-         Fatoş Keçeli
6-         Aslı Akçin
7-         Ferhat Aslan
8-         Ayçe Abana

2.    Gençlik Tiyatrosu Komisyonu
a.         Ali Kırkar  (Komisyon Başkanı)
b.         Ertuğrul Timur
c.         Handan Karaadam
d.         Duygu Atay
e.         Adnan Tönel
f.          Zerrin Yanıkkaya
g.         Mehmet Esatoğlu
h.         Hale Üstün
i.           Emre Yetim
3.    Yayın Komisyonu
a.    Ayşe Selen ( Komisyon Başkanı )
b.    Hasan Hüseyin Karabağ
c.    Nurgök Özkale
d.    İlyas  Demirel
4.    Kurumsal İlişkiler Komisyonu
a.       Dersu Yavuz Altun ( Komisyon Başkanı )
b.       Haluk Yüce
c.       Özer Tunca
d.       Ümit Kireççi
e.       Keiko Belir Yarar

5.    Meslek Birliği  Komisyonu
a.    M.Nurkut İlhan
b.    Orhan Kurtuldu

İstanbul toplantısında alınan karar gereği, sadece Assitej Türkiye Merkezi üyelerine ait assitejturkiye@yahoogroups adlı e-mail grubunun oluşturulması,
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü ile ortaklaşa düzenlenen 20-27 Mart

Tiyatro Haftası Etkinlikleri, 

20 Mart bildirilerinin (Ulusal bildiri Ahmet ÖNEL ; Uluslararası bildiri Stefo Nantsou tarafından yazıldı.) basın ve üyelere duyurulması,

20 Mart 2006 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından  düzenlenen Çocuk Tiyatroları festivaline Gözlemci ve Panelde konuşmacı olarak katılım,

Uluslararası Assitej Merkezine aidatın ödenmesi,
23 – 30 Nisan 2006 tarihleri arasında 36. Danimarka Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline Gözlemci olarak katılım,
Birliğimizin 2005 yılına ait Faaliyetlerimiz ile ilgili olarak genel Beyan Formunun doldurularak Ankara Valiliğine  bildirilmesi,

21 Mayıs 2006 tarihinde, İBŞT tarafından düzenlenen Gençlik Günleri çerçevesinde “Gençlik ve Tiyatro” konulu panele Assitej Türkiye Merkezi’ni temsilen katılım,

04 – 09 Haziran 2006 tarihleri arasında Belgrad’ta yapılan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline Jüri Üyesi olarak katılım,

5 İsveç gençlik oyununun türkçeye çevrilmesi (Çeviren: Nurgök ÖZKALE ) . 
( Çevirinin kitap olarak basılması için çalışmalarımız sürmektedir. )

26 Haziran – 02 Temmuz 2006 tarihleri arasında Avusturya Linz’de yapılan Uluslararası Assitej Yönetim Kurulu toplantısına katılım,
Assitej Türkiye Merkezi’nin web sitesinin güncellenmesi,

23 – 28 Eylül 2006  tarihinde 11. Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festival organizasyonu,
16–22 Ekim 2006 tarihleri arasında Bueones Aires’de yapılan Uluslararası Assitej Yönetim Kurulu toplantısına katılım,

25 – 29 Ekim 2006 tarihleri arasında Norveç Kristiansen’de yapılan “Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Konusunda Bilimsel Araştırma” konulu toplantıya Assitej Türkiye Merkezi’ni temsilen katılım,
Periyodik olarak ve gerekli görülen durumlarda Yönetim Kurulu toplantılarının yapılması,
Kurum ve kişisel üyelik başvurularının değerlendirilmesi; sonuçlandırılarak ilgili kurum ve kişilere yazı ile bildirilmesi,

Üyelik sorumluluğunu yerine getirmeyen üyelerimizin üyeliklerinin düşürülmesi,
Üyelerimize aidat ödemelerindeki aksaklıkları bildiren yazıların gönderilmesi,

12 Mart 2007

Tülin SAĞLAM Başkan                    
Ümran İNCEOĞLU 2. Başkan                                           
Mehmet Nurkut İLHAN Genel Sekreter
Haluk YÜCE  Üye                     
Nurgök ÖZKALE   Üye                                            
Murat KARAHÜSEYİNOĞLU Üye    
ÖzerTUNCA Sayman
      
2005 YILI ETKİNLİKLERİ
·         Assitej Türkiye Merkezi, Öteki Tiyatro ve Batida Tiyatrosu işbirliği ile; Danimarkalı yönetmen Soren  Ovesen’in Ankara’da Öteki Tiyatro’da “Maymun Oswald” adlı oyunu sahnelemesi,
·         02 – 06 Mart 2005 tarihleri arasında Avustralya’da yapılan  Uluslararası Gençlik Sempozyumu kapsamında “Kültürler Kavşağında Tiyatro” başlıklı bildirinin, Assitej Türkiye Merkezini temsilen sunumu,
·         06 – 12 Mart 2005 tarihinde Avustralya’da yapılan  Uluslararası Assitej Yönetim Kurulu Toplantısına katılım,
·         14 Mart 2005 tarihinde Öteki Tiyatro Salonunda Assitej Türkiye Merkezi’nin 8. olağan genel kurulunun yapılması,
·         Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü ile ortaklaşa düzenlenen 20-27 Mart Tiyatro Haftası Etkinlikleri,
·         20 Mart bildirilerinin (Ulusal bildiri Özdemir Nutku; Uluslararası bildiri Volker Ludwig tarafından yazıldı.) basın ve üyelere duyurulması,
·         Uluslararası Assitej Merkezine aidatın ödenmesi,
·         12 – 18 Nisan 2005 tarihleri arasında 35. Danimarka Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline Gözlemci olarak katılım,
·         Mayıs ayında düzenlenen Devlet Tiyatrolarının koordinasyon toplantısına katılım,
·         Şişli Terakki Vakfı Liselerarası Tiyatro Festivaline Gözlemci olarak katılım,
·         Beşiktaş Anadolu Lisesi “Bahçede Oyun Var” Tiyatro Günleri Etkinliklerine katılım, bildiri sunumu ve Workshop organizasyonu,
·         02 – 08 Mayıs 2005 tarihleri arasında İsveç Tiyatro Bineali’ne katılım,
·         07 Mayıs 2005 tarihinde Van Devlet Tiyatrosu’nun düzenlediği Akdamar Çocuk Tiyatroları Festivaline “Çocuk ve Tiyatro” konulu panele konuşmacı olarak katılım,
·         Haziran ayında Kocaeli’nde Kocaeli Bölge Tiyatrosu ile işbirliği yapılan Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısı,
·         22 – 29 Haziran 2005 tarihleri arasında Çağdaş Drama Derneği yaratıcı Drama Eğitmenleri ile Almanya’da  yapılan araştırma gezisine katılım,
·         Almanya’da Temmuz ayında düzenlenen Genç Yönetmenler Semineri’ne katılım,
·         15 Eylül 2005 tarihinde yapılan Devlet Yardımı Değerlendirme Kurulu’nda Gözlemci Üye olarak yer alınması,
·         20-30 Eylül 2005 tarihleri arasında Kanada’nın Montreal Kentinde yapılan 15. Dünya Assitej Merkezi Genel Kurulu’na katılım ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilme,
·         Assitej Dünya Merkezi Başkanı Prof.Dr. Wolfgang Schneider’in Çocuk Tiyatrosu kitabının türkçeye çevrilmesi (Çevirmen : Ayşe SELEN) ve kitabın Mitos Boyut tarafından basılması,
·         02 – 08 Ekim 2005 tarihleri arasında 10. Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festival organizasyonu; bu çerçevede Wolfgang Schneider’in Çocuk Tiyatrosu kitabının tanıtımı,
·         07 – 09 Ekim 2005 tarihleri arasında Assitej Türkiye, Assitej Almanya ve Goethe Enstitüsü Ankara Merkezi işbirliği ile hazırlanan “Çocuk Tiyatrosu Eğitimi konulu seminer ve atölye çalışması,
·         “Çocuk Tiyatrosu Eğitimi” konulu seminer kitapçığının basılması,
·         Aralık ayında Ankara’da düzenlenen Gençlik Günleri sergisinde stand açarak merkezimizin tanıtımını 2 gün boyunca yapılması,
·         02 – 06 Aralık 2005 tarihleri arasında Almanya Frankfurt’ta yapılan Uluslararası Assitej Yönetim Kurulu toplantısına katılım,
·         Devlet Tiyatrolarının düzenlediği “Türk Masallarından Oyun Uyarlama” yarışmasında jüri üyesi olarak yer alınması,
·         Assitej Türkiye Merkezi’nin web sitesinin güncellenmesi,
·         Periyodik olarak ve gerekli görülen durumlarda Yönetim Kurulu toplantılarının yapılması,
·         Kurum ve kişisel üyelik başvurularının değerlendirilmesi; sonuçlandırılarak ilgili kurum ve kişilere yazı ile bildirilmesi,
·         Üyelik sorumluluğunu yerine getirmeyen üyelerimizin üyeliklerinin düşürülmesi,
·         Üyelerimize aidat ödemelerindeki aksaklıkları bildiren yazıların gönderilmesi


2004 YILI ETKİNLİKLERİ
·         Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü ile ortaklaşa düzenlenen 20-27 Mart Tiyatro Haftası Etkinlikleri,
·         20 Mart bildirilerinin (Ulusal bildiri Prof.Dr.Sevda ŞENER; Uluslararası bildiri Augusto Boal tarafından yazıldı.) basın ve üyelere duyurulması,
·         Zorlu Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu ve 100. Yıl Üniversitesi ile ortaklaşa Van’da 20 Mart Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü Etkinliklerinin düzenlenmesi; gösteriler, açık oturum, bildirinin okunması vs.
·         Nisan ayında Uluslararası Assitej Merkezine aidatın ödenmesi,
·         12-18 Nisan 2004 tarihinde Ürdün’de yapılan Uluslararası Assitej Yönetim Kurulu Toplantısına katılım,
·         18 – 25 Nisan 2004 tarihlerinde 34.Danimarka Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline Gözlemci olarak katılım,
·         01 Mayıs 2004 tarihinde www.assitejtr.org  alan adının alınması,
·         Birliğimize 5004901 nolu Posta Çeki hesabının açılması,
·         İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından Nisan ayında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Mayıs ayında düzenlenen Gençlik Günlerine Gözlemci olarak katılım,
·         01 Haziran 2004 tarihinde Assitej Türkiye Merkezinin tanıtım broşürünün basılması,
·         19 Haziran 2004 tarihinde İstanbul’da Assitej Türkiye Merkezi üyeleri ile yapılan Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısı,
·         02-08 Eylül 2004 tarihleri arasında Güney Afrika Cape Town’da düzenlenen uluslararası Assitej Yönetim Kurulu toplantısına katılım,
·         02-08 Ekim 2004 tarihleri arasında 9. Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festival organizasyonu,
·         Aralık ayında Ankara’da düzenlenen Gençlik Günleri sergisinde stand açarak merkezimizin tanıtımının 2 gün boyunca yapılması,
·         Assitej Türkiye Merkezi’nin web sitesinin güncellenmesi,
·         Periyodik olarak ve gerekli görülen durumlarda Yönetim Kurulu toplantılarının yapılması,
·         Kurum ve kişisel üyelik başvurularının değerlendirilmesi; sonuçlandırılarak ilgili kurum ve kişilere yazı ile bildirilmesi,
·         Üyelik sorumluluğunu yerine getirmeyen üyelerimizin üyeliklerinin düşürülmesi,
·         Üyelerimize aidat ödemelerindeki aksaklıkları bildiren yazıların gönderilmesi,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder