2 Haziran 2013 Pazar

18. Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Başvuları Sona Erdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından, ASSITEJ Türkiye Merkezi’nin sanatsal desteği ile organize edilen 18. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 21-26 Ekim 2013 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilecektir. Başvuru süreci sona ermiş, değerlendirme süreci devam etmektedir.


Hedefi “Çocuk ve Gençlik Tiyatroları alanında, iletişim ve paylaşım temelli, uluslararası kültürel ve sanatsal bir buluşma noktası oluşturmak” olarak belirlenen festivalde, oyun gösterimlerinin yanı sıra seminerler, tartışmalar ve benzeri etkinlikler yer alacaktır. Bu yıl festivalde 8 yabancı ve 8 yerli grup gösterimlerinin yer almasını diliyoruz. Festivale katılmayı düşünürseniz ve aşağıdaki koşullar sizin için uygunsa başvuru formunu doldurup Şubat ayı sonuna kadar yollarsanız seviniriz.


Koşullar:
  1. Tüm gruplar iki-dört gösteri sunacaklardır.
  2. Gruplar oyunlarının hedef seyircisinin yaş grubunu başvuruda mutlaka belirteceklerdir.
  3. Toplulukların Bursa kent içi ulaşım, konaklama ve yemek organizasyonları Vakıf tarafından yapılacak ve masrafları karşılanacaktır. Yemek ve otel ekstra masrafları konukların kendilerine aittir.
  4. Toplulukların şehirlerarası ulaşımları ve dekorlarının taşınması/masrafı kendilerine aittir. Festival her topluluğa yol giderleri için 250 lira katkıda bulunacaktır.
  5. Topluluklara festival katılım payı olarak 1500 lira ödenecektir.
  6. Festivale katılacak gruplar, başvuruların Festival komitesince değerlendirilmesi sonucunda belirlenecektir. Değerlendirmenin doğru yapılabilmesi için, başvuru formu ile birlikte oyun cd/dvd’sinin gönderilmesi gerekmektedir.
  7. Son başvuru tarihi 1 Mart 2013’tür.

Başvuru belgelerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://www.assitejtest.com/bursafest18.rar

English Information

The 18th Bursa International Theater Festival for Children and Young People will take place in Bursa, Turkey from the 21th to the 26th of October 2013. The Festival is organized by the Bursa Metropolitan Municipality under the organizations of Bursa Culture, Art and Tourism Foundation and ASSITEJ Turkish Center.

The festival program will present some of the best works from Turkey and other countries. It is expected 8 professional foreign groups and 9 professional Turkish groups to participate to the Festival. Beside the performances, the festival program also includes workshops, lectures and discussions of the performances.

For the participant companies the conditions are as follows:

1-All the groups will perform one play for two times.

2-The groups in their applications are supposed to write the age group of their performances.

3-The international transportation fee (including cargo) will be covered by the participating companies. The festival organization committee will not take any responsibility in this respect.

4-During the whole Festival, the local and Bursa intercity transportation fee, accommodation and board (breakfast, lunch and dinner) of the participating national and international groups will be covered by the foundation. The hotel extras will be covered by the participants.

5-The performing companies will be paid for 1000 Euro in total for the participation.

We will be verry happy of your participation to our festival.

Sincerely yours,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder